Зазначається, що до 32-х роковин Незалежності України Національний банк представив нові пам'ятні монети «Сміливість бути. UA», присвячені сміливості українського народу. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Нацбанк випустив нові монети
Нацбанк випустив нові монети

«Вони особливі, адже зазвичай монети присвячуються особистостям, подіям чи якимось суто матеріальним речам. Але ми спробували знайти щось, що нас об'єднує і варте того, щоб бути зображеним на монеті. І ми знайшли спільну рису, яка є очевидною для всього світу, рису, яка, по суті, стала синонімом слова «українці». Це — сміливість! – сказав Андрій Пишний.

На аверсі зображено стилізовану композицію, що символізує Україну. Образ нашої Батьківщини втілений у символі тризубця, що перебуває на вістрі часу, сучасних трендів, суспільних процесів, уваги миру та створення нової світової історії.

Нацбанк випустив нові монети
Нацбанк випустив нові монети

Популярні статті зараз

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

«Сьогодні весь світ достеменно знає, що сміливість — це бути українцями. І щоб наголосити на цьому, ми зробили поверхню срібної монети частково дзеркальної. Піднесіть її до обличчя, побачите себе, відчуйте себе частиною незламної української нації. Це винагорода саме вам! Кожному з вас! - наголосив Андрій Пишний.

Нацбанк випустив нові монети
Нацбанк випустив нові монети

На реверсі срібної монети міститься композиція, що символізує феномен сміливості та героїчного спротиву українському народові. У центрі — золотиста зірка, що засяяла новою надією, завдяки неймовірній відвагі та рішучості українців зруйнувала непорушний ідеологічний (міфічний) камінь-бетон.