Громадська організація виступила з ініціативою надати фінансову допомогу українцям, які повертаються додому та прагнуть відновити свою професійну діяльність у країні. Ті, хто покинув Україну через початок повномасштабної війни і тепер планує повернутися, можуть скористатися фінансовою підтримкою у розмірі 18 тисяч гривень. Зокрема, ця допомога адресована особам, які до від'їзду працювали у громадському, освітньому та культурному секторах.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «progroshi»

Цю фінансову підтримку громадська організація «Інша освіта» надає через стипендіальну програму Vidnova Fellowship Ukraine. Ініціатива спрямована на допомогу 50 українцям, які були змушені залишити свою батьківщину, але тепер хочуть відновити свою професійну роль усередині країни. Грошова допомога у розмірі 18 тисяч гривень буде виплачена протягом трьох місяців. Крім того, організація пропонує додаткові 10 тисяч гривень, щоб допомогти людям створити робочі місця, наставництво чи можливості навчання.

Ця програма особливо орієнтована на педагогів, діячів культури, активістів, художників та соціальних підприємців, які відповідають певним критеріям:

Ті, хто залишив Україну після 24 лютого 2022 року, але має намір повернутися протягом наступних трьох місяців і потребує підтримки, щоб відновити свою професійну діяльність.

Популярні статті зараз

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Як зрадник став «волонтером»

Все новости

Фізичні особи, які виїхали з України після 24 лютого 2022 року, але повернулися протягом останніх трьох місяців і бажають відновити свою професійну діяльність.

Перевага надаватиметься тим, хто працює у різних сферах, включаючи культуру та мистецтво, неформальну освіту, громадський активізм, екологію, незалежні ЗМІ, повоєнне відновлення суспільства, соціальні інновації, соціальне підприємництво та захист прав людини.

Зацікавлені кандидати можуть заповнити форму заявки до 29 вересня. Потім організатори розглянуть заявки та відберуть учасників за кількома критеріями:

Чіткий та чітко структурований план реалізації заходів після отримання стипендії.

Продемонстроване розуміння та бачення майбутньої роботи на основі заходів, ініційованих у рамках стипендіальної програми.

Підключення до професійної діяльності до 24 лютого 2022 року.

Заходи, що пропонуються, відповідають тематичним напрямкам програми Vidnova Fellowship Ukraine.

В рамках окремої ініціативи міжнародна організація Доркас надає фінансову допомогу мешканцям Запорізької області в Україні. До пільговиків належать особи з обмеженими можливостями, особи з тяжкими хронічними захворюваннями, які перенесли операцію або готуються до неї, пенсіонери, вагітні жінки, матері з дітьми до трьох років, багатодітні сім'ї, батьки-одиначки або опікуни неповнолітніх, а також ті, чиє житло було пошкоджено чи зруйновано внаслідок бойових дій.

Ці зусилля демонструють відданість підтримці людей, що повертаються на батьківщину, та допомога їм у реінтеграції у різні професійні сфери, що зрештою сприяє відновленню та розвитку країни.