Пенсійний фонд України (ПФУ) запровадив новий порядок поновлення пенсійних виплат для українців, які проживають за кордоном. Як повідомляє РБК-Україна, якщо призначена пенсія не надходить упродовж шести місяців поспіль, її виплата припиняється. Для продовження цих виплат фізичні особи можуть надіслати необхідні документи поштою до територіального органу Пенсійного фонду.

Цю новину оприлюднили на порталі «RBC»

Для поновлення пенсійних виплат заявникам необхідно подати заяву разом із копіями паспорта, документів, пов'язаних із тимчасовим захистом або статусом біженця, а також реєстрації тимчасового проживання або перебування за кордоном (за необхідності з переказом). Також необхідно надати оригінал документа, що підтверджує, що людина жива. Копії цих документів мають бути засвідчені українським дипломатичним представництвом, консульською установою чи нотаріально засвідчені.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Відновлені пенсійні виплати можна отримати через авторизований банківський рахунок в Україні або, у разі Польщі, за допомогою міжнародних поштових переказів. Якщо з країною тимчасового перебування укладено угоду про пенсійне забезпечення, пенсіонери також можуть організувати переведення виплат до установ цієї країни.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Примітно, що нещодавно Кабінет Міністрів схвалив експериментальний проект, який дозволяє "Укрпошті" (національній поштовій службі України) полегшити виплату пенсій та грошової допомоги отримувачам, які тимчасово мешкають за межами України. Цей проект спочатку запущено для пенсіонерів у Польщі, а в майбутньому планується розширити його на інші країни.