Ціна на яблука в Україні останнім часом зазнає значних коливань, що призводить до занепокоєння і збентеження серед споживачів. Про цю ситуацію повідомили кілька джерел, у тому числі finance.today.ua та agronews.ua.

Взимку яблука можна було купити за прийнятними цінами. Однак, починаючи з весни і аж до літа ціни на яблука почали різко зростати. Таке збільшення здивувало покупців, які звикли до доступніших цін на популярний український фрукт. В результаті споживачі стали ухилятися від покупки яблук і зупинили свій вибір на доступніших варіантах фруктів.

Незважаючи на те, що сезони інших фруктів, таких як полуниця, вишня та персики, приходили та йшли, ціна на яблука залишалася стабільно високою, не слідуючи очікуваній тенденції зниження у міру доступності інших фруктів.

З приходом ранніх та середніх сортів яблук нового врожаю були деякі очікування, що ціни можуть почати знижуватись. Однак, хоч і сталося невелике зниження цін, яблука, як і раніше, вважалися невиправдано дорогими.

Зеленые яблоки
Зеленые яблоки

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Українці, які виїхали з країни до війни, отримали важливу заяву: що приготувало їм життя

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Як зрадник став «волонтером»

Все новости

На думку глави компанії «АМПУ Фрукт» Володимира Гуржія, така висока ціна на яблука нового сезону у поєднанні з їхньою незрілістю логічно має призвести до зниження попиту і, зрештою, до зниження цін. Він передбачає, що має відбутися корекція ринку, коли ціни знизяться зі збільшенням пропозиції та повного дозрівання яблук.

Однак Гуржій також зазначає, що прогнозувати поведінку цін на яблука у майбутньому складно. Він згадує, що були випадки, коли ціни в сезон збирання врожаю були вищими, ніж навесні, що не є типовим очікуванням. Іноді весняні ціни нижчі, ніж ті, які виробники могли б отримати в сезон збирання врожаю з урахуванням усіх витрат.

По суті, хоча поточні високі ціни на яблука в Україні викликають занепокоєння у споживачів, експерти припускають, що динаміка ринку, включаючи фактори попиту та пропозиції, швидше за все, призведе до зниження цін у міру просування сезону збирання врожаю та появи більшої кількості яблук.