Тарифи на електроенергію для побутових споживачів можуть змінити з 1 січня 2024 року. Цьогорічний тариф на електроенергію діє до 31 грудня.

Які ціни на електроенергію очікують населення

Як заявили в енергопостачальній компанії Yasno, нинішню підвищену ціну на електрику було встановлено з 1 червня постановою Кабінету Міністрів України. Ціну підвищили до 2,64 грн за кВт-год. І цю ціну за рішенням уряду було встановлено до 31 грудня 2023 року.

На думку ряду експертів компанії, існує велика ймовірність, що тариф на світ для населення переглянуть у новому 2024 році. Це буде залежати від рішення ухваленого урядом України наприкінці цього року.

До кінця року ціна протримається. А потім...

Експерт з питань енергетики Андріан Прокоп також вважає, що до кінця 2023 року тарифи на електроенергію змінювати вже не будуть. А ось, що буде наступного року, тут залежить від того, в якому стані буде енергосистема України.

"Якщо виходити з того, що не буде форс-мажорів, то не очікується ще одного підвищення тарифу для населення цього року", - зазначив аналітик.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Андріан Прокоп зазначив, що влада обіцяла не підвищувати тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону. Але після того, як він закінчиться, знову може гостро постати питання підвищення цін і не тільки на електрику. Таким чином, після його завершення можуть повернутись до розгляду гострого питання.

Які тарифи обіцяли не збільшувати

Президент України Володимир Зеленський у серпні 2022 року встановив мораторій на підвищення деяких тарифів. В тому числі:

  • Послуги із постачання гарячої води;
  • Теплову енергію - виробництво, транспортування та постачання;
  • Послуги з розподілу газу.

Згідно з мораторієм, вартість зазначених послуг не повинна змінюватися до кінця дії військового стану в державі, а також протягом шести місяців після її скасування.