Українські біженці у Литві, які мають посвідку на проживання чи карту міграційної служби, тепер мають можливість отримати фінансову допомогу для вирішення житлових проблем, з якими вони часто стикаються.

Дану новину розмістили на сайті «finance»

Багато біженців стикаються з труднощами в отриманні доступного та довгострокового житла через високі ціни та початкові витрати на оренду. Ця ініціатива, спонсорована Міжнародною організацією з міграції (МОМ) у Вільнюсі, спрямована на підтримку зусиль щодо інтеграції біженців у Литві, особливо тих, хто працює та прагне стабільності.

Допомога передбачає одноразові виплати, що допомагають покрити витрати на перший та останній місяці оренди. Сума платежу становитиме 70% від вартості, зазначеної у договорі оренди, з максимальною сумою 504 євро на місяць, що становитиме 1008 євро. Кошти призначені виключно на витрати на житло та ретельно контролюватимуться для забезпечення належного використання.

Валюта. Фото: скриншот YouTube-видео.
Валюта. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

"Ми сподіваємося, що цей захід допоможе українцям легше інтегруватися в Литві, особливо тим, хто працевлаштований і намагається самореалізуватися", - зазначив голова Представництва МОМ у Литві Ейтвідас Бінгаліс.

Пріоритет у цій допомозі надається конкретним категоріям населення, у тому числі сім'ям з дітьми, вагітним жінкам, особам віком від 60 років та сім'ям, у яких є члени-інваліди. Для подання заяви заявники повинні мати посвідку на проживання або картку міграційної служби в Литві та договір оренди строком мінімум на 6 місяців, підписаний не пізніше ніж за 40 робочих днів до подання заяви. Ця ініціатива спрямована на надання такої необхідної підтримки українським біженцям у Литві, оскільки вони відновлюють своє життя у новій країні.

Нагадаємо, ситуація загострюється: в Україні ще більше посилять мобілізацію. З чим це пов'язано

Раніше "Акценти" повідомляли, що в ЄС зробили найважливішу заяву: стосується всіх українських біженців.

Як повідомляли «Акценти», прожарювання повертається: синоптик приголомшив прогнозом погоди на осінь