Зарплати членів Кабміну в Україні з початку року значно зросли. Крім базової зарплати, міністри також отримують різні виплати, такі як реабілітаційна допомога, матеріальна підтримка, пільги за доступ до державної таємниці та бонуси.

Про це пише «obozrevatel»

Базова зарплата міністра в Україні становить 61 397 гривень, саме цю суму вони одержують «на руки». Однак, ця базова зарплата може бути збільшена за рахунок різних додаткових виплат.

Міністри можуть отримувати премії, надбавки, компенсації за відрядження, а також щорічні виплати на реабілітацію та матеріальну допомогу. Ці додаткові виплати можуть значно збільшити їхній загальний щомісячний дохід.

Наприклад, міністр юстиції Денис Малюська у липні отримав на реабілітацію 53 тисячі гривень, внаслідок чого загальна місячна зарплата становила 131 700 гривень. Аналогічним чином, колега з Міністерства молоді та спорту у квітні отримав фінансову допомогу у розмірі 91,1 тис. гривень, внаслідок чого загальна місячна зарплата становила 151,3 тис. гривень.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Все новости

Деякі міністри отримують вищі зарплати за рахунок доплат за доступ до держтаємниці. Дмитро Кулеба — один із таких міністрів, який завдяки цим доплатам отримує вищу зарплатню.

Зарплату також можна підвищити за рахунок премій. Наприклад, перший заступник міністра Дар'я Марчак упродовж року отримувала різні премії, що значно збільшило її загальний щомісячний дохід.

Цікаво, що зарплати прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та віце-прем'єрів загалом нижчі, ніж у міністрів без статусу «віце-прем'єра». Проте, за останні два роки зарплата Шмигаля зросла майже на 20 тисяч гривень.

Скільки заробила влада у липні
Скільки заробила влада у липні

Міністри традиційно одержують високі премії (близько 100 тисяч гривень) наприкінці року, проте даних щодо цих премій на момент складання звіту не було. Примітно, якщо раніше міністрам доводилося публічно пояснювати свої бонуси, то останнім часом глави міністерств не отримують бонусів, а нагороджуються їх заступники.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на початку 2023 року заробив приблизно 61 тисячу гривень, у липні – близько 66 тисяч гривень. Його зарплата щодо стабільна та не включає суттєвих доплат.

Юлія Свириденко, перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки, збільшила свій дохід приблизно на 5000 гривень із січня до липня, заробивши за останній місяць 66 300 гривень. Як і у прем'єр-міністра, її зарплата складається здебільшого з базової зарплати.

Ірина Верещук, віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, також отримує зарплату, здебільшого засновану на її базовій зарплаті. З січня до липня її дохід збільшився на 5 тисяч гривень, досягнувши 66 300 гривень.

Міністру Кабінету Міністрів Олегу Немчинову підвищили зарплату в середньому на 4 тисячі гривень. У травні він отримав додаткові виплати за відпустку, а у квітні – за матеріальну допомогу. У середньому його зарплата вагалася від 61 000 до 65 000 гривень.

Міністр юстиції Денис Малюська отримав помітний приріст доходів, становивши в середньому на 7 тисяч гривень більше з початку року. У липні він отримав додатково 53 тисячі гривень на реабілітацію, внаслідок чого його загальний дохід становив 131 700 гривень.

Зарплата міністра закордонних справ Дмитра Кулеби за сім місяців зросла на 7000 гривень, а у липні вона заробила 92 800 гривень. Більш високу компенсацію він отримує за рахунок надбавок, пов'язаних із роботою з державною таємницею.

Оксана Жолнович, міністр соціальної політики, отримала значну премію: її зарплата збільшилася приблизно з 56 900 гривень у січні до середнього 80 000 гривень із травня. Збільшення пов'язане із додатковими виплатами за відрядження.