Наявність «дисбалансу» у рахунках за комунальні послуги може спантеличити споживачів і призвести до додаткових витрат. Така проблема часто виникає, коли мешканці будинку мають індивідуальні лічильники комунальних послуг, але в рахунках все одно фігурує «перекіс».

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «one»

Ось як вирішити проблему та потенційно усунути ці непотрібні платежі:

Плата за «дисбаланс» є різницею між загальними показаннями окремих лічильників у будівлі та показаннями загального лічильника будівлі. Це може статися, якщо не у всіх мешканців будинку встановлені індивідуальні лічильники або є різниця у показаннях.

Якщо у всіх в будинку є індивідуальні лічильники, але «дисбаланс» все одно має місце, його слід розділити між усіма мешканцями, виходячи з їх індивідуальних обсягів споживання. Якщо лічильники є не у всіх, перекіс буде розділений між ними пропорційно кількості мешканців у кожній квартирі.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Якщо ви отримали дисбаланс у своєму рахунку за комунальні послуги і вважаєте, що він невірний або неясний, надішліть письмовий запит своєму постачальнику послуг. Попросіть їх пояснити джерело таких нарахувань і роз'яснити механізм розрахунку дисбалансу у вашій будівлі.

Коммунальные платежи. Фото: скриншот YouTube-видео
Коммунальные платежи. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо ви маєте право на отримання пільг через статус (наприклад, учасника бойових дій), попросіть свого постачальника послуг пояснити, як розраховуються пільги за використання електроенергії, газу та води.

Якщо ви щосили намагаєтеся сплатити рахунки за комунальні послуги і у вас накопичилася заборгованість, розгляньте можливість реструктуризації свого боргу. Це може допомогти вам уникнути непотрібних проблем і потенційно отримати право на субсидії, які полегшать ваш фінансовий тягар.

Комбатанти можуть мати право на компенсацію за рахунками за комунальні послуги у розмірі до 75%. Зверніться до відповідних органів чи організацій, щоб зрозуміти процес отримання цієї компенсації.

Розуміння «дисбалансу» платежів у ваших рахунках за комунальні послуги та усунення їх через спілкування з вашим постачальником послуг може допомогти гарантувати, що ви не сплачуєте непотрібні збори і що ваші рахунки точно відображають ваше споживання.

Нагадаємо, пенсіонерам терміново нараховують додаткові виплати: можна сміливо тікати до банкомату.

Раніше «Акценти» повідомляли, що "може статися восени": чи в Україні потужно посилять мобілізацію? Озвучено тривожний сценарій

Як повідомляли «Акценти», влада побудувала план повернення біженців додому: що задумали депутати