Повідомляється, що в Україні знову почали стрімко дорожчати курячі яйця. Так, є ймовірність того, що ситуація скласти так само, як і минулого року.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «agronews»

З 21 вересня ціна курячих яєць в Україні зросла. Десяток яєць бренду «Квочка» зараз коштує в середньому 48,5 гривень, що майже на 3 гривні вище за середню ціну серпня, яка становила 45,82 гривні. Яйця «Ясенсвіт» також значно подорожчали: на понад 4 грн за дюжину, в середньому з 46,34 грн до 50,37 грн.

Таке підвищення цін очікувалося через зростання вартості корму для курей, частку якого припадає приблизно 70% вартості виробництва яйця. Ціна на яйця тісно пов'язана із ціною на кукурудзу, ключовий інгредієнт корму для курей. Такі чинники як вартість дизельного палива для збирання кукурудзи сприяли загальному зростанню цін на яйця в Україні.

"Комбікорм - це кукурудза. Яйце безпосередньо залежить в ціні від того, якою буде ціна врожаю кукурудзи: скільки зберуть, як зберуть. А цього року врожай збирається на дизелі, що виріс у ціні, - це точно ляже у вартість зернових. Тобто яйця в с. цього року подорожчають", – пояснив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Нагадаємо, пенсіонерам терміново нараховують додаткові виплати: можна сміливо тікати до банкомату.

Раніше «Акценти» повідомляли, міністр екології Руслан Стрілець міг стати фігурантом кримінальної справи: куди поділися гектари заповідників

Як повідомляли «Акценти», "може статися восени": чи в Україні потужно посилять мобілізацію? Озвучено тривожний сценарій