2024 року українці можуть очікувати на довгоочікуване підвищення пенсій, виплати деяким громадянам побачать майже на 2700 гривень. Подробиці про те, хто виграє від цього підвищення, викладено у проекті державного бюджету на наступний рік.

Відповідну новину опублікували на порталі «znaj.ua»

З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для непрацездатних громадян в Україні підвищать із 2093 до 2361 гривні. Відповідно, зміни зазнають як мінімальних, так і максимальних розмірів пенсій.

Внаслідок виплати українцям, які отримують максимальні пенсії, збільшаться до 23 610 гривень, що на 2 680 гривень більше, ніж у 2023 році. Проте, варто зазначити, що такі високі пенсії в Україні отримує порівняно невелика кількість громадян.

Пенсіонер: скрін із соцмережі
Пенсіонер: скрін із соцмережі

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Більшість українців з максимальними пенсіями потрапляють до пільгових категорій, зокрема військовослужбовців, ліквідаторів Чорнобильської АЕС та осіб, які отримали високу «білу» зарплату. Для отримання максимальної пенсії українцю необхідно мати офіційну зарплату приблизно 70 тисяч гривень за 35 років роботи.

Проте середня пенсія в Україні на даний момент становить близько 5300 гривень, що залишається далекою фінансовою метою для багатьох громадян.

Нагадаємо, ситуація загострюється: в Україні ще більше посилять мобілізацію. З чим це пов'язано

Раніше «Акценти» повідомляли, що в ЄС зробили найважливішу заяву: стосується всіх українських біженців.

Як повідомляли «Акценти», жахливі наслідки війни: в Україні рекордно побільшало інвалідів. Цифра вражає