Голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев прогнозує, що наразі суттєвих передумов для різкого зниження курсу гривні до долара в Україні до кінця року немає. Хоча можуть статися деякі невеликі коливання, серйозних ризиків суттєвого зниження обмінного курсу чи значного інфляційного тиску не очікується.

Цю новину опублікували на порталі «hvylya»

Гетьманцев зазначив, що інфляція уповільнюється швидше, ніж планувалося, а значна іноземна допомога Україні допомагає підтримувати міжнародні резерви на рекордному рівні.

Сколько доллар может стоить завтра? Фото: скриншот Youtube
Сколько доллар может стоить завтра? Фото: скриншот Youtube

«Ті вагання, які ми зараз бачимо, сезонні. До кінця року ми не бачимо будь-яких ризиків для жорсткого просідання курсу чи інфляційних процесів. Інфляція сповільнюється швидше ніж планувалося, а значні обсяги зовнішньої допомоги підтримують міжнародні резерви на рекордному рівні», - сказав чиновник.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Гривна. Фото: скриншот YouTube
Гривна. Фото: скриншот YouTube

Він також зазначив, що невелике ослаблення офіційного курсу гривні може бути навіть вигідним, оскільки підтримає експортерів та збільшить доходи бюджету від імпорту. Однак він підкреслив, що центральний банк як регулятор краще розумітиме ситуацію і те, як нею управляти.