Програма «Власний бізнес» в Україні, яка пропонує мікрогранти для відкриття або розширення бізнесу з основною вимогою створення нових робочих місць, набула широкого поширення. З початку року до програми приєдналося понад 15 000 українських чоловіків та жінок. Цю ініціативу, яка є частиною урядового проекту eRobota , реалізує Державна служба зайнятості. Мікрогранти у розмірі від 50000 до 250000 гривень підлягають погашенню протягом трьох років за рахунок сплачених податків та зборів. До участі допускаються фізичні особи, індивідуальні підприємці (ФОП) та юридичні особи.

Про це повідомляє «informator»

Щоб подати заявку на грант, фізичні особи можуть подати заявку через портал «Дія», надавши необхідну особисту інформацію та бізнес-план. Рішення про надання мікрогранта приймається на підставі таких факторів, як ділова репутація заявника, дані заявки, перевірені Ощадбанком, а також результати співбесіди, яку проводить регіональний центр зайнятості.

У програмі «Свій бізнес» активну участь взяли ФОП (63%), фізичні особи (28%) та юридичні особи (9%). До топ регіонів за заявками входять Київ, Львівська та Київська області. Примітно, що найбільше заявок програма отримала у таких галузях, як оптова та роздрібна торгівля, ремонт автомобілів та мотоциклів, тимчасове розміщення та громадське харчування, переробна промисловість.

5 кроків для розвитку свого бізнесу
5 кроків для розвитку свого бізнесу

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Все новости

Ця ініціатива узгоджується з ширшими зусиллями уряду щодо підтримки бізнесу у важкі часи. Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності захисту бізнесу та запропонував поправки до законодавства, щоб спростити регулятивні перевірки підприємців. Крім того, Міністерство цифрової трансформації запустило грантову програму «Сила», яка пропонує гранти у розмірі 3000 доларів США на підтримку стратегій відновлення бізнесу та створення робочих місць.

Програма «Свій бізнес» та подібні ініціативи спрямовані на підтримку підприємництва, стимулювання економічного зростання та підтримку створення робочих місць в Україні.