Україна розглядає законопроект, який захистить внутрішньо переміщених осіб (ВПО) від коштів, які вони отримують як житлову допомогу, зібрану банками.

Цю інформацію опублікували на сайті «focus»

Закон 3048, ухвалений у травні 2023 року, відновив можливість українських банків блокувати гроші на рахунках боржників.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону №9065-1, який забороняє українським банкам збирати кошти, отримані вимушеними переселенцями (ВПО) у рамках житлової допомоги.

Метою пропозиції є розгляд скарг переселенців на те, що банки збирають кошти з їх виплат ВПО.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Законодавство покликане захистити тих, хто був змушений залишити свої будинки через конфлікт в Україні та стикається з фінансовими проблемами.

Законопроект має намір заборонити банкам збирати та заарештовувати кошти на окремому поточному рахунку з особливим режимом використання у період дії правового режиму військового стану та протягом 30 календарних днів після його припинення чи скасування.

До складу захищених коштів входять адресна грошова допомога, яка отримується від громадських, благодійних та міжнародних організацій, а також державне житло та соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям.

Мета полягає в тому, щоб забезпечити вразливим групам населення, особливо ВПО, доступ до цих засобів та їх безперешкодне використання.

Пропонований законопроект спрямований на надання фінансової допомоги та підтримки тим, хто був переміщений та потребує допомоги. Він спрямований на те, щоб перешкодити банкам збирати виплати з житлової допомоги, призначені для того, щоб допомогти ВПО вижити у скрутні часи, викликані конфліктом в Україні.