Розрахунок пенсій за старістю в Україні визначається Законом про обов'язкове державне пенсійне страхування, а саме статтею 27. Формула розрахунку пенсії за старістю заснована на заробітній платі людини, помноженої на її стаж.

Цю новину оприлюднили на порталі «socportal»

Стаж роботи обчислюється місяцями. Наприклад, якщо людина має стаж 30 років, її пенсія складе приблизно 30% від зарплати.

Максимальна пенсія

В даний час максимальний розмір пенсії дорівнює 10-кратному розміру мінімального прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Наразі прожитковий мінімум в Україні становить 2093 гривні. Це означає, що максимальна пенсія може становити до 20 930 гривень.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо відзначити, що в Україні можуть бути вищі пенсії, оскільки не завжди були обмеження щодо розмірів пенсій. Дані обмеження поширюються не так на всі види пенсій, особливо на виплати, зроблені до прийняття Закону про пенсійне страхування.

Розрахунок пенсій за старістю в Україні насамперед залежить від заробітної плати та стажу роботи, як це передбачено Законом про обов'язкове державне пенсійне страхування. Ця формула призводить до отримання пенсій, які часто є відсотком від заробітної плати, при цьому максимальний розмір пенсії обмежений десятикратним розміром мінімального прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. Проте варто зазначити, що в Україні були випадки підвищення пенсій, особливо для виплат, здійснених до набрання чинності певними законами про пенсійне страхування.