В Україні надбавки до пенсії доступні окремим категоріям громадян, у тому числі ветеранам війни, учасникам ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, особам з більшим стажем роботи, особам з обмеженими можливостями та пенсіонерам, які мають неповнолітніх дітей, яких необхідно утримувати (своїх чи усиновлених). Якщо ви належите до однієї з цих категорій, але не отримуєте допомогу, яка зазвичай становить 150 гривень на місяць на кожну дитину, яка має на неї право, ви можете подати заяву на її отримання через Пенсійний фонд.

Про це пише «gsminfo»

Право на отримання допомоги: ви повинні бути пенсіонером і не займатися трудовою чи підприємницькою діяльністю, щоб подати заявку на отримання допомоги.

Потрібно звернутись до найближчого відділення Пенсійного фонду України (ПФУ).

Необхідні документи:

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Ваш паспорт.

Ідентифікаційний код.

Трудова книжка.

Свідоцтва про народження дітей-утриманців.

Довідка з органів місцевого самоврядування або ЦНАП (Центру адміністративних послуг), що підтверджує, що дитина проживає разом із пенсіонером та перебуває від неї у фінансовій залежності.

Допомога виплачуватиметься до досягнення дитиною повноліття. Якщо ви вирішили влаштуватись на роботу або відкрити бізнес, вам слід повідомити про це Пенсійний фонд, оскільки у таких випадках виплату доплати можуть призупинити.

Станом на 2023 рік доступність пенсійних надбавок обмежена через продовження війни та економічні проблеми в Україні. В даний час до основних надбавок відносяться березнева індексація та надбавки за віком, які розраховуються після досягнення людиною 70, 75 та 80 років з урахуванням конкретних вимог до стажу роботи.