1 жовтня в Україні буде вилучено з обігу кілька банкнот та монет. Людям дуже важливо обміняти ці гроші до кінця місяця, оскільки вони більше не прийматимуться як законний платіжний засіб.

Про це пише «today»

Прес-служба Національного банку повідомила, що з обігу буде вилучено такі банкноти: номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень. Ці банкноти було випущено до 2003 року. Крім того, більше не прийматимуться дрібні монети номіналом 1, 2, 5 та 25 копійок.

Українцям пропонується перевірити свої скарбнички та обміняти цю застарілу валюту. Обмін можна провести у різних місцях, у тому числі у відділеннях Національного банку у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові, Одесі та Хмельницькому. Уповноваженими банками цих обмінів є ПриватБанк, Ощадбанк, Райффайзен Банк і ПУМБ. Поточні курси валют та інформацію можна знайти на офіційних сайтах цих фінансових установ.

Ці гривні потрібно встигнути поміняти
Ці гривні потрібно встигнути поміняти

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Важливо, що ви можете безкоштовно обміняти старі купюри і монети на інші номінали, кратні 10 копійкам. Монети номіналом 1, 2 та 5 копійок перестали прийматися як платіжний засіб з 1 жовтня 2019 року та були вилучені з обігу. З 1 жовтня 2020 року припинили прийом та монети номіналом 25 копійок. Цей процес знаменує собою завершення виведення з обігу старих банкнот номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 і 200 гривень, випущених до 2003 року.