2024 року індексація пенсій в Україні йтиме за новим принципом, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у повідомленні Telegram-каналу. Метою цієї комплексної реформи є зміна способу індексації та розподілу пенсій.

Відповідну інформацію надали на порталі «ukranews», посилаючись на заяву Дениса Шмигаля.

За новою системою всі пенсії пройдуть індексацію, будуть введені коефіцієнти та бали. Ці заходи покликані забезпечити, щоб особи з однаковими пенсійними умовами, незалежно від того, коли вони виходять на пенсію, отримували однакову пенсію та мали єдину індексацію.

Индексация пенсий. Фото: Акценты
Индексация пенсий. Фото: Акценты

"Пенсійна система. Починаємо реалізацію комплексної реформи. Цього року індексація пройде за новим принципом. Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію. та однакову індексацію", - каже Денис Шмигаль

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Крім того, 2024 року уряд планує збільшити середню пенсію до 6 тисяч гривень. Ці зміни супроводжують інші зміни, такі як збільшення мінімальної заробітної плати на 400 гривень, довівши її до 7100 гривень з 1 січня та 8000 гривень з 1 квітня, як це затверджено у проекті держбюджету на 2024 рік.