У жовтні житлова субсидія пройде автоматичний перерахунок на опалювальний період 2023-2024 років, повідомили у прес-службі Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє «borgexpert»

Перерахунок буде застосовуватись у таких випадках:

Домогосподарства, яким надано субсидію на неопалювальний період 2023 року.

Домогосподарства, яким призначено субсидію у розмірі 0,00 грн за неопалювальний період.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Все новости

Житлова субсидія на майбутній опалювальний сезон розраховуватиметься на основі декількох даних, у тому числі:

Дані про доходи фізичних осіб отримані з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, а також Державної податкової служби України для фізичних осіб, які є підприємцями, які використовують спрощену систему оподаткування.

Субсидії: скрін з відео YouTube
Субсидії: скрін з відео YouTube

Дані про доходи фізичних осіб та сплату єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру обов'язкового державного соціального страхування, отриманого від Пенсійного фонду України.

Підтвердження відсутності заборгованості за комунальні послуги в організацій, які надають житлово-комунальні послуги.

При розрахунку житлової субсидії на початок опалювального сезону 2023-2024 років враховуватимуться доходи домогосподарства за перший та другий квартали 2023 року. Додатково пенсійний дохід враховуватиметься виходячи із серпневої пенсійної виплати.

Важливо зазначити, що окремі категорії українців зможуть отримати субсидію на опалювальний період 2023-2024 років лише за умови подання нової заяви. Це стосується таких категорій:

Ті, хто раніше подав заяву про припинення субсидії та використав пільгу для оплати послуг ЖКГ, а тепер бажає отримати житлову субсидію на опалювальний період.

Ті, у кого відбулися зміни у складі зареєстрованих членів домогосподарства, зміни у соціальному статусі чи інші відповідні зміни.