План Кабінету міністрів щодо підвищення ставок акцизного збору на цигарки в 2024 році відображає зусилля, що продовжуються, з протидії куренню та зміцненню здоров'я населення.

Про це пише портал "РБК", посилаючись на послання члена фінансового комітету Верховної ради Ярослава Железняка, який оприлюднив проект бюджету.

Пропоноване 20-відсоткове підвищення акцизу на сигарети, як з фільтрами, так і без них, спрямоване на те, щоб зробити тютюнові вироби менш доступними та стримати споживання.

Стоимость сигарет вырастет. Фото: скриншот YouTube-видео
Стоимость сигарет вырастет. Фото: скриншот YouTube-видео

Слід зазначити, що збереження постійними ставок акцизного податку алкоголь, пиво і паливо передбачає зосередження уваги усуненні конкретних ризиків здоров'я, що з вживанням тютюну. Вищі акцизи на сигарети можуть допомогти знизити рівень куріння, що, в свою чергу, може призвести до покращення показників громадської охорони здоров'я та зниження витрат на охорону здоров'я, пов'язаних із хворобами, пов'язаними з курінням.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Акцизний податок
Акцизний податок

Окрім цього, цю інформацію почали активно поширювати і у соціальних мережах, попереджаючи українців до потенційного зростання цін на тютюнові вироби.

«Ціни на цигарки в Україні можуть зрости на 20% – проект бюджету. Кабмін планує у 2024 році суттєво збільшити ставки акцизу на цигарки з фільтром та без фільтра – з 1 567,64 грн до 1 881,17 грн за 1000 штук. Це означає підвищення цін щонайменше на 10 грн. за пачку. Акциз на алкоголь, пиво та пальне залишиться без змін», - повідомляється у соціальній мережі.

Скріншот публікації у Telegram
Скріншот публікації у Telegram