Відповідь ПриватБанку проливає світло на фактори, що впливають на рішення про кредитний ліміт, та механізми, що лежать в основі такого визначення. Важливо відзначити, що коригування кредитного ліміту часто виробляються на основі різних фінансових показників та історичних даних, що обробляються автоматизованими системами.

Дану новину розмістили на сайті «obozrevatel»

Справа в тому, що клієнт Привату зіткнувся з незрозумілою ситуацією. Він вирушив на спеціальний портал Мінфіну і заявив: «І навіть оператор (не кажучи про додаток чи сайт) не може надати конкретних пояснень, причин, про відмову на надання послуг "оплата частинами" та "миттєва розстрочка", а також про обмеження збільшення кредитного ліміту, всі посилаються на автоматичні рішення програми, яка за це відповідає (при цьому кожна освічена людина розуміє, що моніторить такі програми персонал, і по кожному клієнту на запит персоналу повинна виводитися інформація про причини не надання тієї чи іншої послуги)».

Зазначається, що за наявності непогашеної заборгованості за кредитною карткою частина (50%) надходжень на будь-яку картку ПриватБанку буде спрямована на погашення заборгованості. Це проста практика, спрямовану забезпечення виконання клієнтами своїх фінансових зобов'язань.

Приватбанк: скрін з відео
Приватбанк: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Банк використовує комплексну математичну модель визначення кредитних лімітів. Ця модель враховує тисячі показників, багато з яких динамічні та постійно розвиваються. Ця складність означає, що окремі співробітники банку можуть мати детального розуміння кожного конкретного чинника, що впливає рішення про кредитний ліміт.

Кредитна історія, наявність депозитів та безліч інших фінансових факторів відіграють роль у процесі прийняття рішень. У сукупності ці фактори допомагають оцінити кредитоспроможність клієнта та право на збільшення кредитного ліміту.

Важливо відзначити, що у Приваті відреагувала на претензію українця та відповіли: «Якщо на карті є прострочена заборгованість, коли на ваші рахунки надходитимуть кошти, з них списуватиметься 50% на кредитну картку до погашення прострочення. Комісія за перекази залежить від типів карток, між якими проводиться операція. Банк приймає рішення про розмір кредитного ліміту та його надання на підставі математичної моделі, яка будується на сотнях і навіть тисячах показників. На нього можуть впливати кредитна історія, наявність депозитів та інші фактори».

Хоча автоматизованого процесу прийняття рішень може не вистачати персоналізації, він спрямований на надання клієнтам об'єктивних і на основі даних результатів. Клієнтам важливо підтримувати здоровий фінансовий профіль, керуючи боргами, здійснюючи своєчасні платежі та підтримуючи хорошу кредитну історію, щоб підвищити свої шанси на сприятливе коригування кредитного ліміту в майбутньому.