Віце-президент Української асоціації виробників картоплі, керуючий директор «Агріко Україна» Микола Гордійчук прогнозує зниження цін на картоплю в Україні до кінця вересня – початку жовтня.

Про це повідомляє «hvylya»

Очікуваному падінню цін сприяють кілька факторів:

Цього року в Україні був добрий урожай картоплі, внаслідок чого коренеплодів було достатньо.

Відсутність значних експортних планів щодо картоплі означає, що виробники зосередяться насамперед на внутрішньому ринку, що посилює конкуренцію.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Щоб уникнути витрат на зимове зберігання, багато фермерів намагаються продати свій урожай восени, що робить додатковий тиск на ціни.

Обмеження із зберігання також є важливим фактором, оскільки не всі виробники мають достатні потужності для зберігання великих урожаїв картоплі.

"Ми бачимо, що протягом вересня-жовтня на ринку буде надлишок картоплі без можливості експорту. Це може означати, що ціни можуть навіть знизитися", - спрогнозував Гордійчук.

З огляду на ці чинники очікується, що надлишок пропозиції картоплі на ринку призведе до зниження цін. Хоча поточні ціни вже відносно низькі, найближчими місяцями вони ще можуть знизитися. Проте Гордійчук припускає, що ціни можуть знову почати зростати у січні чи лютому 2024 року, оскільки внутрішні запаси виснажуються, а попит зростає.