Всесвітня продовольча програма ООН (ЗПС ООН) спільно з Міністерством соціальної політики України та Пенсійним фондом України ініціювала програму надання грошової допомоги пенсіонерам, які проживають у регіонах, що найбільш постраждали від війни. Додаткова грошова допомога залежить від розміру пенсії та спрямована на підтримку громадян похилого віку, які перебувають у важких обставинах.

Про це пише "nv", посилаючись на заяву ПриватБанку.

Ключові деталі програми включають:

Спочатку програма охоплює такі регіони, як Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Херсонська, Чернігівська, Сумська та Харківська. Ці регіони можуть змінюватись на підставі директив Міністерства реінтеграції.

Щоб претендувати на цю допомогу, пенсіонери мають відповідати певним критеріям:

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Проживатиме в районах активних чи потенційних бойових дій, визначених урядом.

Отримувати пенсійні виплати у розмірі менше 3000 грн.

Не отримували іншу фінансову допомогу, таку як допомога у забезпеченні проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) або підтримку від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Виплати переселенцям: скрін із мережі
Виплати переселенцям: скрін із мережі

Пенсіонери, які мають право на отримання пенсії, отримуватимуть щомісячну виплату від ВПП ООН, яка розраховується як різниця між їхньою поточною пенсією та 3000 гривень, з мінімальною виплатою у розмірі 100 гривень.

Виплати здійснюватимуться на банківські картки пенсіонерів без комісій через ПриватБанк. ВПП ООН фінансує ці виплати, і їх буде позначено як «додаткову грошову допомогу».

Пенсіонери, які відповідають критеріям відбору, автоматично ідентифікуються через базу даних Пенсійного фонду. Їм не потрібно подавати заяву або звертатися за допомогою до Світової продовольчої програми чи Пенсійного фонду.

Очікується, що програмою скористаються близько 260 000 пенсіонерів, і кожен пенсіонер отримуватиме виплати протягом як мінімум чотирьох місяців поспіль.

Ця ініціатива покликана полегшити фінансові труднощі пенсіонерів, які проживають у районах, що постраждали від конфлікту, і є частиною ширших зусиль з підтримки вразливих груп населення в Україні.

Нагадаємо, що на українців, які залишили країну, чекають серйозні проблеми: покарання неминучі

Раніше «Акценти» повідомляли, що потужний удар у спину від друзів: "Польща заблокує вступ України до ЄС"

Як повідомляли «Акценти», повістки вже вручають навіть пенсіонерам: юрист розповів, що треба знати