В Україні пенсійні виплати можуть бути припинені, якщо банківський рахунок, пов'язаний із пенсією, не використовувався понад 6 місяців. Щоб уникнути такої перерви у пенсійних виплатах, необхідно провести хоча б одну операцію за своєю пенсійною карткою протягом зазначеного 6-місячного періоду.

Відповідну новину оприлюднили на сайті «ТСН»

Якщо ваші пенсійні виплати були зупинені через неактивність вашого банківського рахунку, ви можете зробити наступні кроки для відновлення виплат:

Зверніться до Пенсійного фонду України (ПФУ), щоб повідомити його про проблему та вимагати відновлення пенсійних виплат.

Підтвердіть свою особу в ПФУ, щоб переконатися, що ви є законним одержувачем пенсії. Це може містити надання відповідних документів, що засвідчують особу.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Як тільки ваша особа буде підтверджена, ПФУ розгляне вашу справу та ухвалить рішення про відновлення ваших пенсійних виплат.

Пенсіонери: скрін із Youtube-відео
Пенсіонери: скрін із Youtube-відео

У разі схвалення ПФУ здійснить кроки по відновленню ваших пенсійних виплат, і ви знову почнете отримувати пенсію.

Дуже важливо діяти оперативно, якщо виплати вашої пенсії призупинено через неактивність банківського рахунку. ПФУ зазвичай має процедуру відновлення платежів, але вам необхідно ініціювати її, зв'язавшись з ними і підтвердивши свою особистість.

Крім того, існують й інші обставини, за яких пенсійні виплати в Україні можуть бути припинені, зокрема смерть пенсіонера, надання неправдивих відомостей про стаж та зарплату, тривале перебування за кордоном. Однак у деяких випадках можуть застосовуватись винятки, наприклад, коли між Україною та країною нового проживання пенсіонера є угода про пенсійні виплати.

Нагадаємо, "справедлива індексація": пенсіонери можуть розсувати кишеню ширше. Влада втішила реформою пенсій

Раніше «Акценти» повідомляли, щоукраїнців, які залишили країну, чекають серйозні проблеми: покарання неминучі

Як повідомляли «Акценти»,потужний удар у спину від друзів: "Польща заблокує вступ України до ЄС"