З 1 січня 2024 року в Україні відбудеться суттєве збільшення максимальної пенсії згідно проекту бюджету на 2024 рік. Максимальний розмір пенсії зросте до 23610 гривень, що на 2680 гривень більше, ніж у попередньому році.

Про це пише «obozrevatel»

Таке підвищення відповідає українському законодавству, яке обмежує максимальну пенсію 10-кратним прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність. Прожитковий мінімум для цієї категорії українців із січня зросте з 2093 до 2361 гривень, а максимальну пенсію буде встановлено у десятикратному розмірі.

Важливо відзначити, що більшість осіб, які отримують максимальну пенсію в Україні, належать до пільгових категорій, таких як ветерани війни та люди, які пережили Чорнобиль. Крім того, ті, хто отримував високу офіційну зарплату протягом своїх трудових років, також можуть претендувати на вищі пенсії. Наразі для отримання максимальної пенсії необхідно мати зарплатню близько 70 тисяч гривень за 35 років роботи.

Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Цікаво, що розмір пенсії суддів-пенсіонерів в Україні цими обмеженнями не обмежується. Їхні пенсії зазвичай становлять близько 100 000 гривень, і судді Конституційного суду відстояли їхнє право на отримання необмежених пенсійних виплат.

Незважаючи на підвищення максимальної пенсії, середня пенсія в Україні залишається значно нижчою та за останніми даними становить 5300 гривень. Розмір пенсій може змінюватись в залежності від регіону: кияни отримують вищі пенсії через вищу середню зарплату в місті, а середня пенсія столичних пенсіонерів становить 7100 гривень.

Нагадаємо, удар по переселенцям: частина ВПО скоро позбавлять допомоги

Раніше "Акценти" повідомляли, що в ЄС зробили найважливішу заяву: стосується всіх українських біженців.

Як повідомляли «Акценти», прожарювання повертається: синоптик приголомшив прогнозом погоди на осінь