В Україні у середині серпня ціни на деякі овочі місцевого виробництва значно впали.

Про це повідомляється на сайті «today»

Ось огляд поточних цін на ці овочі:

Першого місяця осені ціни на картоплю традиційно знизилися. Наразі кілограм картоплі продається у супермаркетах за ціною близько 9,79 грн, у роздрібних магазинах «Ашан» мінімальна ціна — 8,50 грн/кг.

Цибуля, яка побила рекорди цін взимку і навесні, у вересні стала доступнішою. Середня ціна на цибулю становить приблизно 11,67 грн/кг, а «Ашан» пропонує її за нижчою ціною – 10,80 грн/кг. У попередньому місяці цибуля продавалася в середньому по 22,51 грн/кг.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Білокочанна капуста, ще один овоч, який навесні був дорогим, зараз продається за середньою ціною 8,20 грн/кг порівняно із серпневою ціною 10,11 грн/кг.

Морква, яка у серпні коштувала 19,64 грн/кг, наразі доступна за середньою ціною 11,40 грн/кг, у Варусі її пропонують по 8,70 грн/кг.

Борщевой набор. Фото: скриншот YouTube-видео.
Борщевой набор. Фото: скриншот YouTube-видео.

Хоча ціни на ці овочі впали, важливо зазначити, що 2023 року на українському ринку прогнозується дефіцит овочів. Багато нових фермерів почали вирощувати овочі, але не вся продукція може відповідати високим стандартам якості. Керівник проекту «АПК-Інформ «Овочі та фрукти» Олександр Хорев прогнозує до весни наступного року потенційний дефіцит практично всіх овочів, за винятком картоплі. Цей дефіцит може бути пов'язаний з тим, що багато овочів у традиційній українській борщовій суміші не придатні для тривалого зберігання.

"До Нового року проблем із пропозицією основних позицій овочів борщового набору на внутрішньому ринку України майже не буде, причин суттєвого зростання цін також. Але вже з початку весни 2024 року і протягом наступних 3-4 місяців дефіцит може відчуватися практично за всіма позиціями овочів, можливо, окрім картоплі", - цитує Хорева AgroTimes.

Таким чином, хоча ціни на деякі овочі тимчасово знизилися, найближчими місяцями на українському овочевому ринку можуть виникнути проблеми, які потенційно можуть призвести до зростання цін та дефіциту навесні 2024 року.

Читайте також:

Перерахунок субсидій: як зміниться допомога з 1 жовтня

Заважали всіма силами: СБУ розповіла, хто не дав врятувати "Мрію"

Тарифи на світ можуть злетіти: коли чекати на нове підвищення