З 1 березня 2024 року пенсії в Україні будуть проіндексовані для громадян, як це робилося попередніми роками, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він розкрив подробиці нової пенсійної реформи та пояснив, як проходитиме індексація пенсій з березня 2024 року.

Цю новину опублікували на сайті «finance», посилаючись на заяву Шмигаля.

Традиційно 1 березня щороку індексуються пенсії громадянам України. Однак Шмигаль наголосив, що цього року індексацію буде проведено більш справедливо. Уряд прагне зробити солідарну пенсію в Україні прозорою та зрозумілою, склавши 30% від середнього заробітку. Для цього запроваджується бальна система, яка зробить розподіл пенсій нібито справедливішим.

«Велика різниця. Ми хочемо усунути диспропорцію — вводимо бали, і у людей — вчителів, лікарів насамперед, у кого були стабільні середні заробітні плати, — у них зарплати прирівняються, і у людей, які раніше виходили на пенсію, пенсії значно підтягнуться до сучасного рівня», - сказав прем'єр.

Денис Шмигаль: скрін з відео
Денис Шмигаль: скрін з відео

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Прем'єр-міністр навів приклад, що ілюструє необхідність реформ. Якби дві людини працювали на одній і тій же посаді однакову кількість років, але вийшли на пенсію в різний час (одна в 2001 році, а інша нещодавно), то у людини, яка вийшла на пенсію пізніше, пенсія буде значно вищою, ніж у тієї, хто вийшов на пенсію у 2001 році. реформа спрямована на усунення цієї диспропорції шляхом запровадження бальної системи, яка гарантує, що люди зі стабільною середньою заробітною платою, такі як вчителі та лікарі, отримуватимуть рівні пенсії. У тих, хто вийшов на пенсію раніше, пенсії значно зростуть і дійдуть сучасного рівня.

«Ми називаємо це справедливою індексацією. Пенсія індексуватиметься справедливо, незалежно від часу виходу на пенсію, це завжди буде однаковий рівень для всіх людей, які пройшли однаковий шлях», — підкреслив Шмигаль.

Шмигаль заявив, що у 2024 році пенсії будуть проіндексовані до однакового рівня для всіх пенсіонерів, незалежно від часу їхнього виходу на пенсію. Цей підхід називається «справедливою індексацією», і він забезпечить рівність пенсій для людей, які пішли одним і тим же кар'єрним шляхом.

Нагадаємо, про пенсії та субсидії у вересні: Пенсійний фонд повідомив, що відбувається з виплатами

Раніше «Акценти» повідомляли про опалювальний сезон: що буде з газом та теплом у непросту зиму

Як повідомляли «Акценти», 20-відсоткова надбавка до пенсії: які українці отримають