1 березня 2024 року уряд України здійснить індексацію пенсій громадян, дотримуючись традиції попередніх років. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про деталі нової пенсійної реформи та пояснив, як індексуватимуться пенсії у березні 2024 року.

Цю інформацію розмістили на сайті "businessua", посилаючись на заяву Шмигаля.

Ключові моменти, що стосуються пенсійної реформи та індексації, включають :

Індексація пенсій відбудеться 1 березня 2024 року, як і попередні роки.

«Традиційно 1 березня відбудеться індексація пенсій для громадян України, як це відбувалося у попередні роки. Ми робитимемо це і цього року, але ми зробимо це справедливіше. Ми хочемо, щоб солідарна пенсія для українців була зрозумілою, прозорою і становила 30% від середнього заробітку. Запроваджується система балів, коли пенсія стає дуже справедливою», - сказав прем'єр.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Все новости

Уряд прагне зробити пенсійні виплати справедливішими. Мета — зробити так, щоб солідарна пенсія для українців була зрозумілою, прозорою та становила 30% від середнього заробітку.

Пенсіонери: скріншот із YouTube-відео
Пенсіонери: скріншот із YouTube-відео

Система балів буде введена для усунення відмінностей у розмірі пенсії. Ця система враховуватиме такі фактори, як кількість відпрацьованих років, професія (наприклад, вчителі, лікарі) та середня заробітна плата для вирівнювання пенсійних виплат.

«Велика різниця. Ми хочемо диспропорцію прибрати — вводимо бали, і у людей — вчителів, лікарів насамперед, у кого були стабільні середні заробітні плати, — у них зарплати прирівняються, і у людей, які раніше виходили на пенсію, пенсії значно підтягнуться до сучасного рівня». , - Заявив Шмигаль.

Люди зі стабільною середньою заробітною платою, особливо у таких професіях, як викладання та медицина, будуть зрівняні у пенсії. Крім того, пенсії для тих, хто вийшов на пенсію раніше, значно збільшиться, щоб відповідати нинішньому рівню пенсій.

У 2024 році пенсії будуть проіндексовані до того ж рівня, ніби всі вони були отримані в поточному або попередньому році.

«Ми називаємо це справедливою індексацією. Пенсія індексуватиметься справедливо, незалежно від часу виходу на пенсію, це завжди буде однаковим рівнем для всіх людей, які пройшли однаковий шлях», — додав чиновник.

Ця реформа спрямована на усунення відмінностей у розмірах пенсій та створення більш справедливої ​​системи для українських пенсіонерів. Основна увага приділяється вирівнюванню пенсій для осіб з однаковим трудовим стажем та професіями, що зрештою забезпечує більш справедливі пенсійні виплати.

Нагадаємо, що в Україні відбувається різка зміна цін на картоплю: коли варто робити запаси на зиму

Раніше «Акценти» повідомляли, що ПриватБанк увів у ступор українців: за будь-яке поповнення карток спишуть 50% коштів.

Як повідомляли "Акценти", без світла та тепла взимку: озвучено список міст, де очікуються труднощі