Відповідно до закону «Про статус гірських населених пунктів України» деякі пенсіонери в Україні мають право на отримання доплати до пенсії у розмірі 20%. Це положення застосовується до осіб, які проживають у гірських районах або переселилися в такі райони.

Цю новину розмістили на порталі «apostrophe»

Лише на Закарпатті понад 190 населених пунктів гірського статусу, що надає місцевим пенсіонерам право на додаткову пільгу. Близько 50 000 пенсіонерів у цьому регіоні наразі отримують надбавки до пенсії.

На доплату можуть претендувати як постійні жителі гірських регіонів, так і ті, хто переїжджає до таких районів. Проте особи, які переїхали, мають отримати статус жителя гірського поселення. Цей статус підтверджується спеціальним сертифікатом, який можна отримати, звернувшись до муніципальних органів чи місцевого Центру адміністративних послуг (ЦНАП).

Щоб отримати доступ до додаткових засобів, фізичним особам необхідно отримати відповідний сертифікат і цей процес займає до 30 днів. Після отримання свідоцтва заявникам слід подати необхідну заяву до Пенсійного фонду.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Важливо відзначити, що право на отримання цих додаткових коштів також можуть мати особи, які отримують стипендії або іншу фінансову державну допомогу та підтвердили своє проживання у гірських регіонах.

Нагадаємо, що частина ВПО скоро позбавлять допомоги

Раніше «Акценти» повідомляли, що мчить подорожчання на 20%, Кабмін планує революційне рішення

Як повідомляли "Акценти", Шуфрич уже у СІЗО: чому влада покриває Вадима Столара